تاریخ: ۱۳/۱۱/۱۴۰۳
تایم کد: 1040
مجری: بسماللهالرحمنالرحیم خانمها آقایان سلام خوشامد به زمانه امشب در ویژه برنامه زمان ویژه ایامالله دهه فجر هستیم همانطور که گفتیم قرار است که مستندهایی که مربوط است به تاریخ انقلاب رو باهم بررسی بکنیم با حضور عوامل اون مستند و مطالبی که شاید به درد امروزمان بخورد از دل این مستندها بیرون بکشیم. بخش معرفی مستند امشبمان را میبینیم برگردیم خدمتتون هستیم.
ایمان گودرزی کارگردان و مستندساز است که از سال هشتاد و سه کار فیلمسازی را آغاز کرده مستندهای بهمن شصت، سالهای خاکستری، فردای دیروز، بر مدار تاهی، رویای سیاه و عطش ثانیه ها، برخی از آثار این فیلمساز هستندیکی از علایق مهم گودرزی ساختن آثار مستند در موضوعات مرتبط با تاریخ انقلاب اسلامی است و در همین زمینه چندین اثر با موضوعاتی همچون سازمان منافقین جنگ تحمیل و مستندهای پرتره از رزمندگان دفاع مقدس را کارگردانی کرده است …
تایم کد: ۲۶۴۰
…
مجری: چگونه رفتید سراغ این سواکی ها
ایمان: خیلی سخت بود اون هم یک پروسه بسیار سختی داشت و حالا بعضی از این دوستان
مجری: خارج کشور بودند طبعاً
ایمان گودرزی: نه
مجری: داخل بودن
ایمان گودرزی: بله
مجری: اه
ایمان گودرزی: این را هم هم بگم نمیدونم بگم یا نگم، ولی میگم حالا دوستان اگر خواستند استفاده بکنند ولی اگر من جای بچههای خود شما بودم می گذاشتم اینها پخش بشه. ساواک یازده تا اداره کل داشت یک اداره کلش بعد از انقلاب حذف شد، مابقیاش ماند. رفتن نامه نوشتن به امام و بیعت کردن همین خود ساواکی ها نه بعد از انقلاب، قبل از انقلاب. قبل از انقلاب نامه نوشتن اسامیشون رو نوشتن و دادن که ما هستیم با و میدونیم این سیستم، سیستم و ساواک، سیستم شاهنشاهی سیستم کثیفی است و فاسد است و ما میخواهیم با شما باشیم. بعد از انقلاب هم فقط اداره سوم آنهایی که شاکی خصوصی داشتن، شکنجهگرانی که زده بودن کسی را از بین برده بودن و پرونده خصوصی، پرونده هایی که عموماً شاکی خصوصی داشت مورد محاکمه قرار گرفتن، عموماً هم این افراد چندین نفر رو زیر شکنجه از بین برده بودند مثل آرش، مثل تهرانی که آن اتفاقات را در تپه اوین و اداره سوم ساواک تقریباً منحل شد، یعنی تصفیه شد، مابقی افراد ساواک در حالا یک جریان جدیدی به اسم اطلاعات نخست وزیری ماند و خدمت کرد. من بعدها میخواستم این کار در مورد همین آدمها بسازم، نمیدونم چطور بگم، خیلی اینها کار کردن یعنی اطلاعاتی که شاه دنبال این بود بسازد برای حفظ دربار، کمکهای بسیار زیادی به انقلاب اسلامی کرد حتی یک بخشش به اسم ضدجاسوسی که اوایل انقلاب ما دستخوش هجوم عجیبغریب جاسوسها و خائنین بودیم اداره ضد جاسوسی ساواک خیلی توانست کمک بکنه، بخصوص توی آن مقطع حوادث کردستان و بخصوص اوایل جنگ خیلی اینها کمکهای بزرگی کردن حتی بهتون بگم که شهید هم دادن یعنی ما الان طرف رو داریم که شهید است اما پروندهاش کامل سابقه ساواک قبل از انقلاب بوده
و در سیستم امنیتی زمان شاه استخدام شده
مجری: این ساواکیها که شما رفتید سراغشون کدام دسته بودند.
ایمان گودرزی: میخواهم این را بهتون بگم حالا این را هم بگم برای تاریخ و آنهایی که شاید کمتر بچههای محقق شاید اینها رو بدانند.
مجری: اره آره بگویید
ایمان گودرزی: آخرین جریانی که از بچه های ساواک بازنشسته شدند بعد از انقلاب دو نیم دهه بعد است، یعنی آخرین نسلشون هفتاد و پنج از سیستم امنیتی کشور بازنشسته شدند و ماندن و خدمت کردن فقط اداره سومشان بود. این نگاه رو ما داشته باشیم. خب این افراد را ما باید میگشتیم خیلی سخت بود دیگه که ما برویم این آدمها را پیدا بکنیم حالا بعضا میآمدن با من گفتگو بکنند اینکه بیایند جلو دوربین بشینند این حرفها را بزنند خب واقعاً سخت بود. خب من هم خیلی هاشون رو پیدا کردیم بعضی اشون من را درک میکردند، طرف می گفتم من الان عروس دارم داماد دارم اصلاً اطلاع ندارند از زندگی گذشته من و شما صرفاً به مسائل تحقیق و پژوهش که دارم خدمتتان میگم مثلاً بسنده کنید. اما بعضی از این دوستان را ما توانستیم مجاب کنیم که و حقیقتاً بچههایی بودن که همکاری کردن یعنی بدون هیچ چشمداشتی هم آمدند همکاری کردن و نشستن حرف زدن، صرفاً بعضیهاشون هم بودن که می گفت اگه امکان داره مثلاً یک نمایی بگیرید چهرههای ما زیاد مشخص نباشه. هم یک توی فضای دوطرفه بود و به قول معروف یک فضای دو طرفه اتفاق افتاد و کار تولید شد و بعدش یک کم جلوتر رفتیم من احساس کردم که اگر بعضی از این اتفاقات بازسازی بشه ملموس تر است بههمین جهت رفتم سر وقت یک تکنیک جدیدی که آقای خدا رحمت کنه استاد عزیزمان آقای نادر طالب زاده خیلی خوشش آمد وقتی کار را دیده بود. به من می گفت اگه بازسازی میکردی چون بازسازی توی مدیوم کارهای مستند عموماً یک خرده مصنوعی میشه بهخاطر اینکه خب ما بودجه و امکانات کار سینمایی رو نداریم در دل کار مستند متاسفانه و این باعث میشه که از خیلی چیزها بزنیم و حالا خروجی کارها هم بازسازیهای بازسازی باور پذیری نمیشه ...
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر